Sista dagen år 2009

Det här blir antagligen mitt sista blogginlägg detta året. Om en stund måste jag börja göra mig i ordning inför middagen. Tog en dusch för en stund sen, sen fastnade jag här. Så det som gäller nu är helt enkelt att göra mig i ordning. Sen blir det nyårsmiddag med familjen. Mysigt! Lite senare i dag ska jag hem till pojkvännen och fixa det sista inför kvällen. Vi ska äta middag där ikväll tillsammans med ett par vänner. Efter det blir det kanske någon fest, vi får se lite vad som händer ikväll. God mat och bra sällskap kommer dagen helt klart bestå av i alla fall.

Hoppas att ni får en fin kväll,
Gott nytt år! :)


Godmorgon

Mitt skrivande här går verkligen upp och ner känner jag. Vissa dagar är det jättekul att uppdatera, andra känner jag inte ens för att logga in mig på bloggen. Men jag antar att det lätt kan vara så just nu, det mesta går upp och ner tycker jag.

Just nu sitter jag i alla fall på jobbet. Annars skulle jag antagligen inte vara uppe såhär tidigt. Jag är inget stort fan av tidigare morgnar, speciellt inte när det är kallt och snöigt ute.

Förhoppningsvis går tiden fort här i dag. Sen ska jag hem och njuta av att jag är ledig i morgon på nyårsaftonen. Efter nyår väntar sen sex tuffa dagar med jobb, på alla möjliga tider på dygnet.


A piece of cake

Hade tänkt skriva ett inlägg i morgon om hur min julhelg har varit, och lägga in lite bilder. Men här kommer en liten förhandsvisning. I julklapp fick jag bland annat denna boken som jag hade önskat mig, A piece of cake.
I den finns massa smarriga recept på allt möjligt, kakor, muffins och bröd. Jag bara längtar tills jag har tid till att baka. Då ska jag baka något riktigt gott!



Oinspierad

Jag vet inte om jag har varit såhär oinspierad på att jobba tidigare. Efter att ha umgåtts med nära och kära i några dagar nu, så vill jag inte helt plötsligt befinna mig på jobbet igen. Hade velat varit hemma ikväll, och bara myst framför tvn. Inte blir det bättre av att tiden går så otroligt sakta...


Dagens låt



Känns som att texten i låten passar in väldigt bra på mitt liv just nu...

Män som hatar kvinnor

Jag har länge tänkt se filmerna i Millenium-triologin. Alla pratar om filmerna, och bara av ren nyfikenhet har jag velat se dem. Och till en viss del har jag velat se dem, och sen kunnat säga hur dåliga de är, bara för att alla andra älskar dem. Men det går inte. Nu har jag bara sett den första filmen i serien, men oj... Den var så bra! När den slutade var jag på väg att springa ner i all snö till stan bara för att hyr fortsättningen. Så fort jag har chansen ska jag se uppföljaren till Män som hatar kvinnor.



Snösnösnö

Nu är jag nyligen hemkommen. Sov hos pojkvännen i natt, så när han stack till jobbet tog jag mig en liten promenad hem i snön.

I går blev mössan som mamma stickat till mig klar. Den är supermysig!



Julgodis

För några dagar sen gjorde jag julgodis, bla Rocky Roads. I kväll var det dags igen. Denna gången blev det Wienernougat. Och efter att ha provsmakat kan jag konstatera att dem blev riktigt mumsiga. Bilder saknas tyvärr på slutresultatet.


Snöbilder


Det är väldigt snöigt här just nu. Här kommer några bilder från när jag var ute med hundarna i går kväll.




The reader

I eftermiddag så tittade jag klart på filmen The Reader. Började se den för några dagar sen, men hann aldrig titta klart. Men nu har jag sett hela och jag är faktiskt lite besviken. Trodde att den skulle vara jättebra och innehålla massa kärlek. Men den var bara.. märklig. Nu har jag sett den i alla fall, så behöver inte fundera på det något mer.


Godmorgon

Godmorgon! Efter för lite sömn och en biltur i massa snö sitter jag nu på jobbet. Började klockan sju i morse. Det är lagom kul att stiga upp klockan sex en söndagmorgon. Då vill man bra gärna ligga kvar i sängen och sova några timmar till. Men, här sitter jag nu. Har fått i mig lite frukost, och gästerna har börjat vakna. Skönt att dem inte är så morgonpigga, utan att jag får en chans att vakna till lite först innan utcheckningen börjar.

Det är otroligt mycket snö här nu, för att vara södra Sverige i december. Vägarna är inte plogade, och det är lite kaotiskt. Jag bara hoppas att snön ligger kvar tills på torsdag. Hade varit så mysigt med en vit jul i år.

Blåbärste

Det är så kallt här ikväll! Usch. Har druckit ett par kommer te nu, men får ändå inte upp någon värme. Och tiden har gått så sakta här ikväll. Just nu är det lite lockande att ligga hemma i sängen under ett varmt täcke och titta på någon film istället.

Lördagkväll

Så var det lördagkväll igen. Efter att ha varit ledig några lördagskvällar så var det min tur att jobba ikväll. Kan väl erkänna att jag inte är så pepp på det i dag. Men vad ska jag göra åt det? Bara att försöka göra det bästa av det antar jag. Har letat värmeljus för att kunna värma upp det lite här, det är så kallt. Antar att vädret utanför gör att det blir mycket kallare inomhus. För ovanlighetens skull har vi faktiskt snö här i södra sverige. Otroligt. Kommer det ens snö här brukar det inte vara förrän i januari/februari. Den stora frågan är bara om den ligger kvar till julaftonen. Jag tvivlar på det. Kommer säkert regna bort den 23e.

Nu ska jag fördriva tiden med något, sen äta lite. Har tagit med mig mitt nybakade bröd hemifrån, det kanske kan pigga upp stämningen lite?


Shopping och hotell

Under förra veckan blev det en hel del shopping. På onsdagen tog jag tåget till Kristianstad tillsammans med två vänner. Där hade vi en heldag med shopping, fika/lunch och massa prat. Det var en toppen dag, minst sagt. Så härligt att bara gå runt, titta i affärer och umgås. Ni är bra!

Sedan på fredagen så åkte jag till Växjö tillsammans med pojkvännen. Först gick vi runt på stan i några timmar i jakt på julklappar, och saker till oss själva, sen checkade vi in på hotellet. Bodde på ett jättefint hotell som hette Elite Park. Mysigt! Efter att ha sprungit runt på stan fräschade vi till oss lite på rummet, innan vi gick till en italiensk restaurang. Resten av kvällen tillbringade vi sen på rummet. Hela fredagen var perfekt, förutom att jag fick feber på kvällen sen =/

Lördagen började med hotellfrukost, sen shopping innan vi åkte hem igen.






Godmorgon

I dag tog jag sovmorgon. Tyckte jag förtjänade det efter allt för lite sömn igår. Kunde inte sova när jag kom hem från jobbet klockan 7. Så var princip uppe i ett par dygn.

Efter att ha ätit lite frukost så ska jag nu börja göra julgodis.

Godmorgon

Tidigt morgoninlägg va? Det beror på att jag inte har gått och lagt mig än. Jag har snart tagit mig igenom mitt första nattpass på jobbet. Och det har varit helt okej. Men nu börjar jag bli trött. Ska äta lite frukost strax, sen vid sju är det dags att åka hem. Hoppas bara att jag kan somna när jag lagt mig i sängen.

Drömmarnas kväll

Ikväll har mina tankar varit på ett helt annat håll. Skulle nästan kalla det i en annan värld. Jag har flytt verkligheten för en kväll och jag måste erkänna att jag gillar det. För några timmar har jag lyckats koppla bort all oro och alla tankar som i vanliga fall snurrar runt i mitt huvud.

Det har helt enkelt varit en bra kväll där jag lyssnat på musik, druckit te med kanelbullesmak och drömt mig bort.

Dagens låt

Dagens låt från en frånvarande bloggerska.

Robbie Williams - Eternity


Jag tycker inte om måndagar

Jag tycker inte om måndagar. Och denna måndagen tillhör en av dem sämre. Dagen började med dåligt humör, och det är ingen bra start om man ska ha körlektion. Tog mig igenom den på något jäkla sätt, och inte blev mitt humör bättre av den.

Mellanlandade sedan hemma hos pojkvännen en stund. Han hade varit iväg och köpt frukost, och hade köpt till mig också. Det gjorde min dag lite bättre. När han stack till jobbet gick jag och tränade. Kämpigt i början, men gick bättre sen. Och faktiskt så var mitt humör lite bättre sen.

När jag kom hem i eftermiddags hade mamma bakat bullar, mums. Så i dag har jag överkonsumerat bullar.

Om en liten stund ska jag ut och köra en runda, sen blir det fika med två fina vänner. Vi ska planera onsdagens shoppingutflykt och allmänt umgås. Jag hoppas att det ska väga upp dagen, så att den tillslut blir helt okej i alla fall.

Söndagkväll

Vad flitig jag har varit på att blogga denna veckan! Vet inte riktigt vad min frånvaro här i bloggen berott på faktiskt.

När jag tänker efter har jag nog haft det ganska fullt upp hela veckan. Jag har läst en del teorin (tyvärr inte så mycket som jag borde), övningskört och jobbat. Blev två extra jobbdagar denna veckan som jag inte räknat med.

Jag har även hunnit med en fika, och några stunder med min fina pojkvän. I fredagskväll hade vi myskväll hemma hos honom med hyrfilm, choklad och vin. En helt underbar kväll. Precis vad jag behövde. Och det bästa var att vi båda var lediga i lördags. Ingen av oss behövde gå upp tidigt eller jobba. Är ett antal veckor sen vi hade en sån dag tillsammans.


1 december

Äntligen en någorlunda effektiv dag! I dag har jag fixat tandläkartid, skickat en massa mail och klarat av sista fasen i körtkortsteorin. Nu väntar "bara" repetionerna. Suck, men det går åt rätt håll i alla fall.

Och igår kväll hade jag en perfekt måndagkväll. Det behövdes minst sagt efter en tråkig måndag. Kvällen tillbringades på ett cafe med en vän. Massa prat och skratt. Precis vad jag behövde.

I går övningskörde jag också. Det gick faktiskt bra. I dag blir det ingen körning, men har tänkt köra i morgon kväll.

Det blir bara ett kort inlägg nu, jag ska ge mig ut i det disiga vädret. Blir en promenad hem till pojkvännen, där jag tänkt tillbringa kvällen och natten.


RSS 2.0