Onsdag den 29 april

Det gick ganska bra att komma upp i morse vid halv sex. När väckerklockan ringde så ville jag bara ligga kvar, men jag tvingade mig att gå upp. Efter att ha ätit lite flingor så piggnade jag till, och en stund senare cyklade jag till praktiken.

Det gick bra på praktiken idag, och tiden gick snabbt. I morse när jag cyklade var det ganska kallt ute, men när jag gick ut från hotellet var det jättevarmt. Det var sommarvärme. Så jag var ganska varm i mina svarta jeans och min skinnjacka. Men det var riktigt härligt med värmen och solen. Så vid halv två var jag i stan och mötte Hanna för att äta lunch. Vi åt lunch på en uteservering, sen åt vi glass i solen. Då fick vi lite sällskap av två andra filuren, trevligt.

Gick även en runda i lite affärer när vi var i stan. Jag vill köpa massa sommarkläder!


Kärlek

Du gör mig lycklig.



Tisdagen den 28 april

I dag känns allt lite bättre. Minnet av gårdagens möte finns kvar, men det känns inte lika jobbigt i dag. Jag antar att jag bara måste acceptera att han inte är en del av mitt liv längre, och inte kommer att bli det igen heller. Jag har försökt få ihop vår vänskap, jag har försökt lösa det. Jag har försökt få tillbaka honom i mitt liv, trots att jag egentligen borde strunta totalt i honom. Jag ville inte bara ge upp vår vänskap, men den är borta nu. Han har sitt liv, jag har mitt.

Min dag har varit bra annars. Började klockan åtta på praktiken i dag. Var lite segt att komma upp, men det gick bra. Var fullt upp tills klockan elva då jag var tvungen att gå, skulle redovisa mitt projektarbete i skolan. Äntligen är det helt klart! Redovisningen gick kanon, så nu ska jag bara hämta mitt betyg nästa vecka.

Eftersom jag hade redovisningen idag så slutade jag tidigt idag så i eftermiddag har jag bara legat framför tvn. Har kollat på halvdåliga serier och knaprat Ipren. Magont är inget vidare. Det tar ner mig totalt.

Förlorad vänskap

Jag har inte ägnat dig en tanke på väldigt länge. Det var längesen som jag ägnade dig en tanke, eller funderade över vart du tog vägen. Innan har det funnits kvällar då jag tänkt på dig, och verkligen saknat dig. Men jag har inte haft en sån kväll på länge. Nu i efteråt känns det bra att jag inte har tänkt på dig, det kanske betyder att jag gått vidare. Accepterat hur allting är. Det finns liksom inget jag kan göra åt det. Jag har försökt.

Men, ikväll är det svårt att låta bli att tänka på dig. Jag har inte tänkt på dig på väldigt länge, och helt plötsligt möter jag dig. Helt plötsligt står du där framför mig. Jag fick panik, du också tror jag. Våra blickar möttes, sen flydde jag. Jag klarade det inte. Vi sa inte ens hej till varandra. För ett par år sedan var du en av mina bästa vänner, och nu möttes vi och allt vi gav varandra var en chockad blick. Jag fattar inte hur det kunde bli så här. Gör du det?

Det är för mycket i mitt huvud just nu för att jag ska kunna få ner alla tankar, det bara snurrar.

Du sa att du älskade mig,
att jag betydde något för dig.
Du sa att du aldrig skulle försvinna.
Men du försvann.
Vart tog du vägen?



Dagens middag

I dag när jag kom hem från skolan var jag jättehungrig. Istället för att bara ta ketchup till pastan, som jag oftast gör, var jag lite kreativ. Jag letade upp en burk krossade tomater. Det värmde jag tillsammans med svart peppar och basilika. Till det åt jag fullkornspasta.


Dagens låt

En av världens bästa låtar. Lyssna på texten, den är perfekt.

Bryan Adams - Have you ever really loved a woman?


Helgen och saknad

Jag har hållit mig undan från datorn sen i fredags kväll. Det är skönt med datorfria helger. Istället så har jag träffat pojkvännen, umgåtts med hans familj och med min egen. Och njutit av solen!

I fredagskväll stack jag hem till Oscar, och vi åkte och köpte godis. Jag var väldigt sugen på choklad så köpte massa naturgodis och vanlig choklad. Naturgodiset bestod av underbart goda cashew nötter doppade i choklad, kokostoppar med choklad och pacanötter doppade i choklad. Den vanliga chokladen blev mörk choklad. Mumsmums! Jag älskar choklad. När vi låg och smaskade på vårt godis tittade vi på filmen Forgetting Sarah Marshall. Den var helt okej.

Lördagen tillbringade jag med Oscar. Efter en mysig morgon åkte vi till deras husvagn där vi var hela eftermiddagen. Solade, spelade kort och grillade. Sen på kvällen åkte vi hem till mig och åt popcorn.

I dag har jag bara tagit det lugnt, med min sötsakis. Jag låg och solade när han tvättade bilen, sen hjälpte jag till med maten och så. Det bjöds på tacopaj här hemma idag, mums. Bror med flickvän och barn var på besök i dag också. Var ett tag sen jag träffade dem så det var trevligt.

Nu ikväll var jag på kyrkogården tillsammans med mamma och pappa. Vi satte blommor på mormors grav. Imorgon  är det hennes födelsedag. Jag hade glömt bort, eller inte tänkt på att det är det, men i fredags kom jag att tänka på henne. Det var ett tag sen jag riktigt tänkte på henne men allt som Oscar går igenom just nu drar upp minnen. Och när jag låg där och tänkte på det insåg jag hur mycket jag saknar henne. Saknaden gjorde ont.  Det gjorde verkligen det. Just då hade jag gjort vad som helst för att ha henne i min närheten. Jag saknar verkligen henne...

Fredag den 24 april

I dag var jag mer eller mindre ledig från både skola och praktik, hade bara en lektion nu i eftermiddag. Och den var ganska intressant faktiskt. En av de mer intressanta psykologilektionerna.

Trots att jag inte började förrän vid två  vaknade jag tidigt idag, eller blev jag väckt. Så vid tio hade jag ätit frukost och gav mig ut på en cykeltur. Kände att jag ville träna lite. Och jag gillar faktiskt att cykla. Det är dessutom bättre för mina knän än att springa. Så jag cyklade en mil i morse *stolt*. Nu kan jag njuta av helgen med gott samvete tycker jag.

Nu har jag precis fått på mig lite kläder och packat lite, ska till Oscar strax. Ska antagligen vara med honom hela helgen, så uppdatering nog inte förrän söndag kväll. Om jag inte smiter iväg till datorn en stund ;P

Hoppas att ni får en jättebra helg! : )

En sorts kärlek

Jag kom på idag att jag skrev om några böcker på min gamla blogg. Och bara för att jag tycker dem är väldigt bra tänker jag skriva om dem här. Jag har läst en hel del böcker, men det fnns ingen som berört mig som En sorts kärlek gjorde när jag läste den.

En sorts kärlek är verklighetsbaserad och handlar om Sten och Carmen som lever ett lyckligt liv tillsammans i Amsterdam. De har gott om pengar, bra vänner och en underbar liten dotter.

Men det blir inte riktigt som de tänkt sig. Carmen upptäcker en knöl i sitt bröst, och det visar sig att hon har bröstcancer. Deras bekymmerslösa liv byts snabbt mot sjukhusbesök och en hemsk sjukdom som drabbar alla i deras närhet.

Livet är varken lätt för Carmen eller för Sten. På dagarna är han den perfekta maken och tar hand om sin fru. Följer med henne till sjukhuset för strålbehandlingar och tar hand om henne i hemmet. Men på nätterna flyr han tillvaron till ett annat slags liv.

 

Boken berör verkligen. Det är mannen själv som har skrivit boken efter fruns död och det märks hur mycket han älskar henne. Deras kärlek är vacker, och Carmens sätt att ta farväl av sina nära och kära, inte allra minst sin älskade dotter, det berör verkligen. Under vissa kapitel vill man bara slå Sten, men sen i nästa förklarar han sin kärlek till frun. Och man förstår hur mycket kärlek han kände för henne.

 

Jag har aldrig gråtit till en bok innan, men jag kunde verkligen inte kämpa emot tårarna. Allt blev bara för mycket. Den är vacker och hemsk på samma gång. Han beskriver allt och man kan verkligen sätta sig in i deras situation. Jag blev överlycklig när jag fick veta att han skrivit en fortsättning på boken, om hur livet blev sen. Den är inte lika bra, inte lika stark. Det var den starkaste bok jag läst. Jag kan verkligen rekommendera att läsa den.




Onsdag den 22 april

Nu har jag varit hemma i några timmar, och det är faktiskt inte förrän nyss som jag satte mig vid datorn. Det är lite ovanligt för att vara mig. Istället har jag slötittat på tv och bara försökt koppla av. Det tar lite tid att varva ner efter praktiken. Antagligen därför jag somnade ganska sent i går kväll.

Men praktiken gick bra idag. Tiden gick lite sakta ibland, och ibland bara sprang tiden iväg. Det har iallafall gått bra idag : ) Och nu ska jag inte dit förrän på tisdag. Det känns både skönt, och lite tråkigt faktiskt. Det var väldigt mycket gäster där idag, så lite synd att jag inte ska vara där imorgon. Det hade verkligen hänt mycket där under utcheckningen imorgon. Så lite synd att missa det, det måste jag erkänna. Men samtidigt så behöver jag tiden för att plugga.

Godmorgon

Jag fick tvinga mig själv att gå upp sängen idag vid halv nio. Hade väldigt gärna legat kvar under täcket och sovit vidare i ett par timmar till. Men, jag gick upp. Och nu har jag duschat, ätit frukost och gjort mig iordning. Det är en stund tills jag måste cykla.

Det känns som att jag fått för lite sömn i natt. Jag bara gäspar och gäspar. Jag längtar till ikväll. Då ska jag bara ta det lugnt. Imorgon är jag ledig så då kan jag sova lite mer. Men måste upp ganska tidigt så jag hinner klart mitt religionsarbete.

Jag var på massage för några veckor sedan, och bara för att jag inte duschade av mig massageoljan direkt efteråt sitter den lukten numera i mina jeans. Dem har blivit tvättade två gånger sen dess och hängt ute, ändå luktar dem. Dem luktar inte illa, dem bara luktar. Lite irriterande, speciellt sen det är ett par av mina favorit jeans. Och det märkliga är att tröjan jag hade den dagen inte luktar någonting, det är bara jeansen. Ingen som har tips på hur man får bort lukten? Antagligen inte. Skulle kanske gå bort om man tvättar dem i 60 grader, men risken finns att de krymper då. Och den risken är jag inte beredd att ta.

Nu ska jag leta upp någon passande tröja att ha idag, sen är det snart dags att cykla.




Tisdag den 21 april

Jag är trött och egentligen borde jag ligga i sängen istället för att sitta här.

Praktiken gick bra idag. Var lite ovant och kom inte riktigt in i det igen, men det gick bra. Det har varit mycket att göra så tiden har gått fort. Hoppas tiden går lika fort imorgon. Sen har jag ingen mer praktik denna veckan. Eftersom jag har ett arbete i religion som måste vara klart på fredag, som jag knappt börjat på, så måste jag ha tid till det. Så jag ska vara ledig på fredag och jobba en lördag istället. Det känns bra. Nu har jag mer tid till arbetet, och förhoppningsvis kan jag träffa Oscar under veckan också. Det känns som att jag behöver det.

Nu ska jag försöka dra mig mot sängen, men det känns som att jag kommer fastna vid datorn en stund till.



Bild på hotellet där jag praktiserar

Godmorgon

Jag har varit vaken i ett par timmar och har hunnit med lite. Började med att äta frukost, sen tog jag en kopp te och läste på lite bloggar. Och nu har jag suttit och skrivit på mitt arbete om Scientologi. Det har gått bra, nu är jag på gång med det i allafall. Men jag känner att jag skulle behöva några böcker om ämnet. Ska se om jag hinner springa inom skolan och låna någon bok innan praktiken.

I dag börjar alltså praktiken igen. Det känns lite mer okej än vad de gjorde igår kväll, men är fortfarande inte speciellt pepp på det. Och särskilt inte när det är så härligt väder ute. Skulle helst bara vilja lägga mig ute och sola. Men det går tyvärr inte. Jag ska skriva en stund till på arbetet nu, sen ta det lite lugnt innan jag ska göra mig iordning för praktiken. Det ska bli skönt att gå lite i solen i allafall. Har en halvtimmes promenad framför mig när jag ska ta mig till praktiken. Hoppas bara att det inte är för varmt, så jag blir jättevarm. Då känner man sig inte speciellt fräsch sen när man ska jobba.

Nu, tillbaka till scientologin! Och bara för det lägger jag upp en bild på Tom Cruise, som enligt mig är en av deras mest kända medlemmar.


Ingen bra kväll

Det är ingen bra kväll.

Jag har inte fått någonting gjort och tidspressen bara ökar. Jag har bara kollat runt på internet hela kvällen och pratat med lite människor. Det har varit trevligt, men jag hade behövt skriva på mitt scientologiarbete. Nu väntar tre dagars praktik, som jag just nu inte alls känner för. Jag vill bara ha fredag och helg. Kan man inte hoppa över tre dagar?

Jag känner att jag behöver något, men jag kan inte sätta fingret på vad. Inte exakt. Jag behöver något. Helst av allt hade jag velat strunta i alla måsten denna veckan och fly verkligheten tillsammans med dig. Jag hade velat befinna mig i vår värld i några dagar. Tyvärr så måste jag vänta till helgen innan jag kan få lite tid tillsammans med dig. Och lite tid med dig, är det jag behöver nu. Det är inte längesen vi träffades, det är inte så att vi haft lite tid tillsammans den sista tiden. Men jag vill bara vara med dig. Allt känns lite lättare då, lite bättre. Nu känns allt jobbigt och svårt. Jag har ingen energi till vardagen. Just nu vill jag inget hellre än att sluta skolan och ha en kravlös vardag. En vardag där jag kan göra det jag känner för, det jag vill göra för stunden.

Det är ingen bra kväll, och jag vill bara krypa ner under täcket och gömma mig.

Jag behöver dig ikväll...


Måndag den 20 april

I dag var det skola som gällde igen. Som tur väl är började jag inte så tidigt, och dagen har gått fort. Började med att gå på en föreläsning om att driva ett eget företag. Det var ganska intressant, men tiden gick lite för sakta. Tanken på att driva ett företag är lite lockande, men inget jag direkt drömmer om.

Efter det så cyklade jag till stan för att träffa Martina. Vi åt glass på torget i solen, och sen gick vi runt i lite affärer. Det var varmt och skönt att sitta ute idag. Och gott med glass. Jag åt kulglass i strut, i smakerna mörk choklad och blåbär. Den mörka chokladen var så god. Tyvärr så hade jag en, egentligen två, lektioner att gå på. Så vid två cyklade jag tillbaka till stan för att gå på min mattelektion. Jag är ingen mattemänniska och jag är väldigt glad för att lektionen gick fort.

Nu är jag hemma, har kollat lite på tv och ätit. Tanken är att jag ska plugga nu. Jag skulle tydligen inte redovisa mitt projektarbete imorgon, så det slipper jag förberedda. Däremot så har jag ett religions arbete som jag måste börja på. Det går säkert bra när jag lyckas koncentrera mig. Men det är så extremt lätt att bli distraherad vid datorn. Och så har jag ett redovisningsarbete om fobier som jag ska skriva också. Ge mig energi och motivation till att plugga!

Söndagspanik

Det är inte speciellt ovanligt att jag drabbas av lite panik på söndagarna. Panik kanske inte är rätta ordet, men jag känner en stark ovilja mot att en ny vecka snart börjar. Helgen har gått för fort och jag har inte hunnit med allt jag hade velat. Nu väntar en hel vecka innan det är helg igen. Jag tycker om helger. Då kan man göra vad man vill utan några måsten. Då finns det tid till att göra saker eller bara ligga i en säng och ta det lugnt. Under veckan finns ingen sån tid. Jag har inte koll alls på vad som händer denna veckan känns det som. Imorgon är det skola, och jag måste försöka skriva på mitt relgionsarbete. Vi ska göra ett fördjupningsarbete om något, jag har valt Scientologin. På fredag ska vi lämna in det skriftligt, och jag har inte börjat än. Det hade varit lugnt, om det inte vore för att  praktiken tar mycket av min tid. På tisdag ska jag redovisa mitt projektarbete, och jag har ingen aning om när. Det betyder att jag inte vet om/när jag ska till praktiken. Hatar att inte ha koll på det.Onsdag och torsdag är det praktik. Och på fredag är det skola.

Jag vill inte det här.

Studentklänningen

Som utlovat kommer här en bild på min studentklänning. Provade några olika innan jag bestämde mig för denna. Den satt bra och den ser fin ut tycker jag.




                   Framsida                                                              Baksida

Helgen

Jag har hållit mig undan från datorn sen i fredags nu. Det känns skönt faktiskt. Det behövs ibland. Har inte känt något större behov av att sitta vid datorn, och har inte haft tid till det heller. Jag har haft fullt upp hela helgen.

I fredags åkte jag till Kna med pojkvännen. Vi gick runt i massa affärer, främst på jakt efter en studentklänning. Och till min stora gläjde hittade jag en. Lägger upp bild senare. På kvällen skulle vi på Big Comedy så för att fördriva tiden i väntan på det gick vi och åt, sen satte vi oss i solen. Men vi flydde snart därifrån pga massa fåglar.

Big Comedy var underhållande. Det är en turne med sju stå-upp komiker som åker runt i Sverige, och nu var de alltså i Kna. Min personliga favorit är Johan Glans, och han var rolig även live. Lite tråkigt bara att han inte hade så många nya skämt. Förutom han så var David Batra, Johan Rehborg, Henrik Schyffert, Petra Mede och Lennie Norman med. Jag har inte sett så mycket av David Batra, men han var överraskande rolig. Är väldigt glad att jag har sett det. Var en upplevelse att se det live.

Lördagen började med att jag bakade kladdkaka. Sen åkte jag och Oscar och handlade mat till grillfesten som vi skulle ha på kvällen. Efter det tog vi det bara lugnt innan vi gjorde oss i ordning, gjorde sallad och förberedde lite inför kvällen. Vid sju kom Martina och Niclas, strax efter Erika med pojkvännen. Och en stund senare kom Jossan. Vi började grilla, och dricka lite. Kändes så härligt att kunna grilla! Tyvärr så var det ganska kallt så efter att vi ätit gick vi in och satte oss.

Kvällen var trevlig med god mat och trevligt sällskap. Tyvärr så var det inte så mycket fest över det som det var tänkt, men det var absolut trevligt ändå. Och när alla hade åkt hem var vi väldigt trötta, så vi gick bara och la oss.

Idag har jag inte gjort något alls. Har bara legat och kollat på tv, men det har varit härligt det också. Kom hem vid fem och sen dess har jag tagit en varm dusch och ätit lite. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Blir nog att sitta här en stund, sen titta lite på tv innan jag ska sova. Det är ju tyvärr skola imorgon. Jag känner verkligen inte för att börja skolan igen. Jag har ingen energi till att ta tag i allt igen. Jag orkar inte göra massa uppgifter och ha praktik. Jag vill ha mer lov. Varför går dem lediga dagarna alltid för fort? Jag känner inte för att ta tag i alla måsten igen. Jag hatar måsten.

Godmorgon

Jag vaknade ganska tidigt idag, vid halv nio. Det kan vara irriterande att vakna så tidigt när man är ledig, men idag gör det inget. Jag ska till Kna vid ett med Oscar, så jag måste hinna duscha och allt innan. I Kna ska jag först gå runt i massa affärer och leta efter klänning och skor. Risken finns att jag kommer spana på andra saker också. Det ska bli roligt att gå runt i lite affärer och kunna shoppa lite. Sen ikväll ska jag på Big Comedy. Det kommer bli en upplevelse. Har inte varit på en standup show innan, så det blir säkert kul.  Den främsta anledningen till att jag köpte biljetten är att Johan Glans ska dit.

Nu ska jag simma in i duschen!

Yoghurt och bär

Ikväll har jag ätit yoghurt med bär. Jag hämtade frusna hallon och blåbär från frysen som jag lät tina en stund. Sen åt jag dem tillsammans med naturell yoghurt. Smaskens!


Australia

Jag har länge velat se filmen Australia, men det har inte blivit av. Den är ganska lång, 2 timmar och 40 minuter, så man måste ha lite tid över. Och det hade jag idag så jag startade den.

Filmen handlar om en brittisk kvinna, Lady Sarah Ashley, som reser till Australien i slutet av 1930-talet  för att leta efter sin man. Efter att ha rest genom den australienska vildmarken (även kallad outback) så kommer hon fram till deras ranch, som han åkt dit för att sälja. När hon kommer dit upptäcker hon att hennes man har dött, och det är nu hon som har huvudansvaret för ranchen. Och det är inte speciellt populärt att en kvinna driver en ranch, och få människor tror att hon kommer klara det. För att rädda sin egendom måste hon driva boskapen genom det oändliga, karga landskapet för att sedan kunna sälja dem när de kommer fram till staden. Till sin hjälp har hon bland annat halvaborgin pojken Nullah och boskapsdrivaren Drover.

Resan genom Australiens vildmark blir allt annat än enkel, men den bjuder på både spänning och passion. Känslor väcks till liv hos Lady Sarah Ahsley, känslor som hon inte trodde fanns hos henne.

Och som om problemen som uppstår under resan genom vildmarken inte är tillräckligt, de har ett ständigt hot om världskrig hängandes över sig.

Jag tyckte filmen var väldigt bra. Den fångade verkligen mig. Den innehöll allt som jag tycke en bra film ska innehålla. Det fanns spänning, äventyr och kärlek, blandat med en helt otrolig natur. Och lite komedi. Det är helt otroligt vilken natur Australien har. Jag blir rikigt sugen på att åka dit när jag ser filmen. Naturen fascinerar mig, det har den alltid gjort. Om det inte vore för spindlarna, ormar och andra otäcka djur hade jag lätt velat bo där. Men kanske ska börja med att försöka resa dit. Det kan vara en bra början.




Onsdag 15 april

Största delen av dagen har jag tillbringat med Oscar. Det har varit mysigt. Vi har varit och ätit lunch, och åt sen glass i solen. Jag åt varm baguette med ost, skinka och tomat till lunch. Jag äter sällan lunch men när jag väl gör det så är det oftast gott och trevligt. Och sen var jag sugen på glass, så köpte en Solero Berry. Den var jättegod tycker jag. Kändes somrigt med glass och bär.


Recept på hemmagjord musli

Jag äter oftast antingen cornflakes, rågfras eller musli varje dag. Innan gillade jag inte musli för den innehöll alltid massa frukter och var mjuk. Men sen testade jag att göra egen musli, och nu tycker jag det är jättegott. Då kan man ta i exakt vad man vill, den blir lite knaprigare och man vet exakt vad det är i den. Och här kommer receptet!

  • 1 dl sötmandel
  • 2 dl solroskärnor
  • 5 dl havregryn
  • 5 dl rågflingor 
  • 1 dl linfrö 
  • 1 dl havrekli 3/4 dl fruktsocker 
  • 4 msk smör-&rapsolja
  • 2 dl vatten 
  • 2 dl russin
Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Hacka mandeln grovt. Blanda ihop alla torra ingredienser, utom russinen, i en bunke. Blanda smör-&rapsoljan med vattnet. Droppa det över grynblandningen och blanda runt. Häll ut blandningen i en långpanna. Rosta i mitten av ugnen 25–30 min. Rör om då och då. Låt kallna och rör ner russinen. Häll upp i en burk med tätt lock.

Vad man vill ha i bestämmer man helt själv. I början hade jag alltid i fruktsocker, men sen testade jag en gång utan och det är ingen skillnad. Så det beror lite på hur nyttig man vill göra muslin om man har med det eller inte.




Shoppingsugen

I dag gick jag runt i affärer lite, på jakt efter en vit klänning. Jag är i desperat behov av en vit klänning till min student. Hittade ingen så jag ska leta vidare på fredag då jag ska till Kna. När jag gick runt i affärerna och spanade efter en vit klänning blev jag extremt shoppingsugen. Jag vill ha något nytt i min garderob, vill förnya mig lite. Jag vill shoppa!





Teaterbesök och Drop Kick

I går kväll hade ett par vänners teater premiär. Den heter Nåt skruvat och handlar om fem kvinnor som kommer till en kursgård. Alla har kommit dit för att delta i en kurs om hur man hittar kärlek. Teatern var väldigt underhållande tycker jag. Alla som är med är väldigt duktiga, men speciellt två av dem. Vi kan kalla dem för Hanna och Martina :)

Efter teatern var vi några stycken som gick till Drop Kick som är en blandning av uteställe och matställe. Några åt lite, och några tog bara en dricka. Det var väldigt trevligt att sitta där och bara umgås. Man behöver det ibland, bara sitta och prata lite om allt möjligt med trevliga människor.



Veckorevyn och Nivea

I dag fick jag hem den nya Veckorevyn i brevlådan. Har bara bläddrat igenom lite snabbt, men verkar vara en del intressant att läsa. Det brukar alltid vara något underhållande. Och i tidningen fanns ett prov på en body lotion från Nivea som jag funderat på att köpa. Jag tycker om varuprover. Det känns av någon anledning lite lyxigt och det är alltid roligt att få.





Min favoritchoklad

Sitter och mumsar på min favorit choklad. Jag älskar choklad, det är väldigt gott. Men den här chokladen är allra bäst. Den är lite lagom mörk, har god smak och i den är det något knaprigt. Choklad är kärlek.



Dagens låt

Lars Winnerbäck - Åt samma håll





"Vi ramlar runt på alla ställen som var öppna den natten
Vi var konstnärer och dom bästa i sitt slag
Vi skulle ta oss långt, vi två
Hon sa "en dag står vi över februari, du och jag"
Natten var så kall, vi höll hårt om varann
Nu stänger dom i Stockholm o människorna försvann
men vi, vi hade lusten i behåll
Ta min hand, jag följer dig, vi ska åt samma"

Tisdag den 14 april

Eftersom jag har påsklov denna veckan behövde jag inte passa någon tid i morse. Och det är så härligt. Det bästa med att vara ledig tycker jag är att man kan ta det lugnt på morgonen. Visst är det skönt att man kan sova hur länge man vill, men det bästa är ändå att man inte ska iväg direkt när man vaknat. Så i morse gick jag upp och åt frukost. Jag behövde inte slänga i mig maten utan kunde ta det lugnt. Och efter det tog jag en kopp te och satte mig vid datorn en stund. En bra start på dagen!

Jag hade egentligen ingen energi till att träna idag, men jag tvingade mig själv till att springa en runda. Och som vanligt känns det så bra när man har gjort det. Efter det, lite extra träning för benen och armhävningar+situps kan jag njuta av dagen med ett gott samvete. Jag känner mig mer nöjd med mig själv när jag tränat lite. Det behöver inte vara värsta 3 timmars passet, men något litet. Så resten av dagen ska jag bara göra härliga saker. I eftermiddag ska jag till stan en runda, sen har två vänners teater premiär ikväll så jag ska dit och titta. Deras teater brukar vara väldigt bra, så jag ser framemot det.

Årets första uteservering

I dag satte jag på en uteservering för första gången i år. Det var väldigt härligt. Det kunde inte varit mycket bättre. Soligt, bra sällskap och god fika. Ibland känns livet väldigt härligt.


Dagens låt

Det här är en av låtarna som spelas mest hemma hos mig just nu.

Dead By April - Losing you



Godmorgon

Nu har jag precis ätit lite frukost. I dag blev det rågfras och en macka. Jag är en riktig frukostmänniska, måste alltid äta frukost. Gör jag inte det så har jag ingen energi och mitt humör kan bli ganska dåligt.

Om en stund ska jag till stan en runda. Mamma ska handla lite och jag tänker hänga med. Och eftersom solen skiner och det verkar vara varmt ute idag så längtar jag ut lite. När vi kommer hem därifrån ska jag nog ut och springa en runda. Har ingen energi till det egentligen, hade helst bara velat sätta mig i solen och njuta av värmen. Men efter att ha ätit en del godis under helgen känner jag att jag behöver lite motion.

I eftermiddag ska jag träffa Hanna en stund och ta en fika, förhoppningsvis på en härlig uteservering i solen. Det ska bli trevligt, var nog ett par veckor sen vi träffades nu. Och ikväll ska jag träffa Oscar. I dag är det två år sedan vi träffades för första gången :)


Söndag kväll

Min helg har gått väldigt fort, lite för fort egentligen. Men helger har ju en tendens att göra det. Fredagen började med att jag var hos min bror David och grillade på eftermiddagen. Det var både trevligt och gått. Jag grillade vegetariska hamburgare. Är inte vegeterian, men dem är godare än vanliga hamburgare har jag upptäckt. Och det bästa med grillningen var nästan vädret, det blåste tyvärr lite för mycket men det var väldigt soligt och härligt.

På kvällen stack jag hem till pojkvännen. Vi hade inte träffats under veckan och jag ville verkligen finns där för honom så det kändes väldigt bra att träffa honom. När jag kom dit fick jag min favoritchoklad och ett påskägg fullt med naturgodis. Mums! Dagen efter började med lite frukost och sen vid ett åkte vi till Oscars moster för att äta påskmiddag med hans släkt. Det var trevligt. Under lördagen åkte vi en hel del bil och det var så härligt med sol, musik och solglasögon. Jag hade velat åka bil hela dagen, men det gjorde vi tyvärr inte.

Min söndag har precis som resten av helgen varit väldigt bra. Dagen började med nybakade frallor och apelsinjuice, sen gick vi till stan och åt glass i solen. Resten av dagen har jag och Oscar bara umgåtts. Och jag måste erkänna att det har varit väldigt härligt. Han gör mig lycklig.

Studentfesten

I går var tanken att jag och martina skulle på studentfest. Jag såg verkligen framemot det och tyckte det skulle bli kul. Men kvällen blev inte riktigt som jag tänkt mig. När vi kom till studentfesten på Jekyll and Hyde var det knappt några människor där, så vi bestämde oss för att gå till Pc en stund och gå tillbaka lite senare. Det gjorde vi också, och stämningen på Jekyll var tyvärr inte mycket bättre då heller. Det kändes mest som en blandning av misslyckat högstadiedisco och pinsamma fulla människor. Jag hade knappt druckit någonting så jag var för nykter för den sortens fest. När man själv inte druckit så mycket, men alla andra har druckit desto mer, då blir det inte roligt. Man ser allt på ett annat sätt och tycker det är pinsamt. Har man själv druckit ser man inte det på samma sätt, för då är man själv mitt i allt.

Istället för att sitta på Jekyll och inte göra någonting alls så bestämde vi oss för att gå tillbaka till Pc. Till en början var det trevligt där, men sen blev det lite uttjatat. En del människor kan verka väldigt trevliga och intressanta i början, men efter någon timme i deras sällskap så är dem inte lika intressanta längre. Trots att kvällen inte alls blev som jag tänkt mig lyckades jag hålla humöret uppe och det positiva med kvällen är att jag och martina fick lite tid tillsammans. Och, att vi nu har ännu fler minnen från pc att diskutera .

Torsdag

I morse när väckarklockan ringde var jag extremt trött och med risk för att somna om gick jag upp direkt. Efter att ha ätit lite flingor och gjort mig iordning cyklade jag till Ronneby Brunn. Dagen har gått väldigt sakta, men så fort något hänt har jag känt hur mycket jag trivs med det arbetet. Jag skulle gärna arbeta i en hotellreception.

Nu har jag precis ätit lite, det blev fullkornspasta och vegetariska hamburgare idag. Det var gott, speciellt sen jag inte åt någon lunch idag. Lunchen på brunnen idag bestod av lasagne, och det tillhör inte en av mina favoriträtter. Nu har jag påsklov och det ska bli väldigt härligt. Och det ska firas med utgång tillsammans med världens bästa martina ikväll. Drinkar!!

Hade håret uppsatt idag så min hårbotten är väldigt öm nu, så därför ska jag ge mig av mot duschen och ta en härlig, uppfriskande dusch nu. Sen måste jag komma på någon klädsel till ikväll.. hrm..

Onsdag

Min huvudvärk håller i sig, tyvärr. Så snart ska jag ta ytterligare en alvedon och gå och lägga mig. Ska ligga och titta lite på tv, sen försöka sova. Hoppas att jag känner mig piggare imorgon. Vill gå till praktiken imorgon, och på kvällen är det studentfest som jag ser fram emot. Enda problemet är vad jag ska ha på mig, jag har ingen aning. Det ska vara hawaiitema och det får mig bara att tänka på bikinis och korta kjolar, vilket jag anser är för kallt att ha på sig på kvällen i april. Så jag får försöka hitta något annat passande. Känner mig inte så kreativ vad gäller kläder idag. Hela dagen har jag gått runt i svarta mjukisbyxor och en grå hoodtröja. Och jag måste erkänna att det varit skönt. Det har egentligen varit en ganska bra dag, trots huvudvärken. Jag har fått lite gjort  och jag hoppas att jag samlat lite energi inför morgondagen. Om det känns jobbigt imorgon på praktiken får jag trösta mig med att klockan 15 så har jag påsklov! Det ska bli väldigt härligt. Har inte så mycket planerat, mer än att jag ska gå på Big Comedy. Och så vill jag hinna med att äta glass i solen och sitta på en uteservering och fika med trevligt sällskap.

Nu ska jag avsluta här och göra mig redo för sängen.

Godnatt!

Frukt

Är inte frukt väldigt underskattat? Under de senaste veckorna har jag upptäckt hur gott det faktiskt är med frukost. Äpple och apelsin är mina personliga favoriter. Man borde äta mer frukt egentligen. Det är nyttigt, gott och ger energi.




.

Regnig dag

När jag vaknade vid sex i morse med huvudvärk och ont i benen bestämde jag mig för att stanna hemma idag. Och när jag sen tittade ut och upptäckte det trista vädret, kändes mitt beslut ännu bättre. Nu har jag ätit lite frukost och tagit en alvedon. Hoppas jag ska känna mig lite piggare om en stund. Hade lite beslutsångest om jag skulle till praktiken eller inte, men kom fram till att jag ska ha en lugn dag hemma idag. Däremot så har jag en del skolarbeten som jag har tänkt sitta och jobba med under dagen. Så lite ska jag få gjort iallafall hoppas jag.

Ny blogg

Nu har jag fått ihop min design ganska bra tycker jag, så snart ska jag börja blogga här istället för bloggspace. se. Var lite krånligt med alla koder och allt, men nu har jag fått ihop det.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0