Recept på bröd

Här kommer receptet på det bröd jag brukar baka. Det är gott och nyttigt. Receptet har jag hittat hos bloggaren Kalasgott.

Halvpannebröd

  • 50 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl vatten
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 msk salt
  • 2 msk ljus sirap
  • 5 dl havregryn
  • 1 L rågsikt (går även med någon annan mjölsort)

Gör såhär:

  1. Smula jästen i en bunke
  2. Värm degspadet till 37 grader
  3. Häll det fingervarma degspadet över jästen, rör tills den smält.
  4. Tillsätt olja, salt och sirap. Blanda sen i havregrynen.
  5. Låt stå och svälla i  15 minuter
  6. Tillsätt mjölet och arbeta degen tills den är slät.
  7. Häll degen i en smord och mjölad liten långpanna.
  8. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter
  9. Grädda brödet i mitten av ugnen i 200 grader, ca 20-25 minuter


Utgång och jobb

I går kväll var det fest och utgång som gällde. Det blev en ganska lyckad kväll. Var trött i början, hade trots allt varit uppe sen halv sex, men när det kom lite mer folk till förfesten blev det bättre. Sen blev det utgång på nattklubben här i stan. Medelåldern var lite väl hög där i går, men annars så var det bra. Härligt att vara ute, umgås med folk och dansa. Det behövdes.

I kväll är jag däremot trött och har ont i huvudet. Det är en sån där typisk dagen efter kväll där man bara vill ligga i soffan och mysa med någon man tycker om. Och titta på tv och äta något gott. Så ser inte min kväll ut. Jag sitter på jobbet och gör allt för att fördriva tiden.

Godmorgon

Jag hade så gärna legat kvar i sängen nu. Det var minst sagt svårt att gå upp i morse. Det är inte så roligt att gå upp tio i sex en lördag morgon. Just då riktigt längtade jag till i morgon, när jag kan sova ut. Men, jag tog mig upp och här sitter jag nu. Känns som att det kommer bli en kaotisk dag här på jobbet. Jag hoppas att jag har fel.

Jag börjar få ont i halsen. Usch. Varken vill eller orka bli sjuk just nu. Det är så mycket på gång just nu, och så mycket som jag måste fixa. Jag borde göra en lista, så att jag kan bocka av det när det är avklarat. Känns som att jag har en miljon saker hängandes över mig just nu.

Nu ska jag lägga in lite bokningar och så, sen väntar frukost. Och då ska jag dricka en varm kopp te, det behöver jag i dag.


Dagens låt

Lars Winnerbäck - Brustna hjärtans höst

Ursäkta för väldigt innehållsfattiga uppdateringar, men det blir så när energin inte riktigt finns.



Dagens låt

Lars Winnerbäck - Varning för ras

Genialiskt.






Godmorgon

Det blev ingen uppdatering igår för att när jag kom hem på kvällen var jag helt slut. Min tisdag började med att jobba mellan 9-18. Efter det gick jag till gymmet och tränade. Jobbigt att göra det efter en arbetsdag och för lite mat. Men, det gick och det kändes bra efteråt. Däremot så var jag helt slut på kvällen. Så det blev bara en dusch och mat för mig, sen sängen.

I dag känner jag mig trött, som vanligt. Gör det hela tiden nu. Antar att det är höstvädret som gör det. Men om en stund ska jag gå ner till stan. Tänkte sätta mig på körskolan någon timme. Och ikväll tänkte jag försöka övningsköra lite.

Lars Winnerbäck

I går kväll var jag på konsert med pojkvännen. Han överraskade mig för någon månad sen med att han bokat biljetter till oss, till Lars Winnerbäcks konsert. Så i går kväll var det konsert som gällde. Och vad ska jag säga? Det var underbart. Bättre än vad jag hade förväntat mig. Så mycket bra musik, och så mycket
känslor. Det var magis
kt vissa stunder.




Godmorgon

Behöver jag ens säga att jag är trött? Jag kom hem strax efter tolv i går kväll, somnade vid två och vaknade av väckarklockan vid sex i dag. Hur jag ska lyckas ha hand om en stor utcheckning denna morgon, det ska bli spännande att se. Just nu känns det ganska hopplöst.

I går kväll var jag i alla fall hemma hos en vän på lite tjej/födelsedagskväll. J fyller år på tisdag, och i går kväll skulle hon firas lite. Det var en väldigt trevlig kväll med massa prat och en film. Tack ni som var där, ni får mig att må bra :)

Föresten.. i fredagskväll såg jag New Moon på bio. Den var inte lika bra som Twilight, men den var klart sevärd. Tror att man behöver se den en gång till innan den blir riktigt bra.



4 år sedan

I kväll är det fyra år sedan min mormor dog. Jag minns allt lika väl och detaljerat som om det var i går. Det är svårt att glömma, och jag vill inte släppa taget om minnena. Det är mina sista minnen av henne. De är inte lika ljusa som alla andra minnen jag har, men det är fortfarande minnen från min älskade mormor. Jag kan bara hoppas på att hon har det bra, vart hon än är, tillsammans med morfar. Och jag hoppas att ni på något sätt vet hur mycket jag saknar er...

Fyra år har gått, men jag saknar henne lika mycket för det.





Godmorgon

Många dagar sen jag var uppe så här dags när jag är ledig. De senaste dagarna har jag sovit betydligt längre. Men i dag har jag redan hunnit äta frukost, och ska strax göra mig i ordning. Solen skiner ute för första gången på väldigt länge, så jag ska gå ut en runda. Tänkte gå till stan och köpa ett par saker, sen hem igen. Det blir en lagom promenad för i dag.


Dagens låt


New moon

I morgon har uppföljaren till filmen Twilight premiär, om någon nu missat det. Och i dag hittade jag några nya bilder på Robert Pattinson, som spelar Edward. Kan inte bestämma mig för om han är snygg eller inte på bilderna, men han är lockande.

Bilderna på Johnny Depp häromdagen var uppskattade, så i dag försöker jag muntra upp med lite bilder på Robert Pattinson. Det finns säkert någon som uppskattar det ;)





Vinnare i tävling

Vilken överraskning jag fick nu när jag läste mina kommentarer. Jag var med i en tävling för ett tag sen hos http://apieceofthoughts.blogg.se/. Hade helt glömt bort det. Men jag vann! :) Vilken härlig överraskning när man är trött efter att ha jobbat natt.

Nu återstår bara att se vad jag hittar för spännande saker i butiken/webbbutiken http://www.olikt.se/. Men något lär jag hitta :)



Höstfika

I går kväll var jag hemma hos en vän och hade en mysig höstfika. Det regnade och var så ruggigt här igår, så det var ett perfekt sätt att tillbringa kvällen på. Hon hade bakat goda muffins som jag och H blev bjudna på, tillsammans med te. Efter att ha suttit och bara pratat i ett par timmar bestämde vi oss för att titta på film. Och inte helt oväntat blev det en film med Johnny Depp. Namnam..

Och bara för att denna novemberdagen är så ruggig också lägger jag in ett par bilder på Johnny Depp, det kanske gör någons höstdag lite bättre ;)



Godmorgon

Usch vad trött jag är. Somnade sent igår, och vaknade av väckarklockan halv nio. Jag vill sova mer! Speciellt när det är helg. Bara vetenskapen om att det är lördag morgon gör att jag blir tio gånger tröttare. Men men..

Nu är jag uppe i alla fall och har precis ätit frukost. Så nu ska jag göra mig i ordning sen sticka till jobbet igen.

New Moon

Jag har fått tag i biljetter till premiären av New Moon! Eftersom biljetterna är slutsålda i Kna hade jag gett upp hoppet. Jag trodde att jag skulle behöva vänta jättelänge på att se filmen eftersom jag inte kan nästa helg heller. Men jag har fått tag i biljetter i Khamn i stället. Strunt samma att biografen är mindre, bara jag får se filmen är jag nöjd. Så, den 20 november är det bio med pojkvännen som gäller! :)


Hotellweekend

Jag är så sugen på att bo på hotell. Det måste vara en yrkesskada. Det blir lätt så när man ser hur glada och förväntasfulla alla gäster är här. Jag vill också vara så förväntansfull och glad, sova i en hotellsäng och äta hotellfrukost. Jag vill!

Och jag har nästan bestämt mig för att göra det. Frågan är bara vilken stad, och vilket hotell. Tänkte att man kan kombinera en hotellövernattning med julklappsshopping. Så det är Kristianstad eller Växjö som gäller. Hotellen i Växjö ser så lockande ut. Var bara så länge sen jag shoppade där, kommer inte riktigt ihåg vilka affärer som finns där. Någon av mina läsare som har bott på något av Elite hotellen i Växjö? Eller ett hotell i Kristianstad?



Fredagskväll

Denna veckan har jag gjort betydligt mer än vad jag gjort under förra veckan. Då gjorde jag verkligen ingenting. Men nu så har jag varit på körskolan, tränat och bakat. Och hunnit med en trevlig fika med en viss tjej också. Det känns bra att jag inte vara latat mig hela veckan. Jag behöver göra lite vettiga saker även om jag inte jobbar i veckorna.

Ikväll däremot så jobbar jag. Nu är det bara tre timmar kvar. Sen är det bara hem och sova innan jag ska jobba i morgon också. Får dock lite sovmorgon i morgon. Och hoppas verkligen på att jag kan smita hem ganska tidigt i morgon. Hade varit härligt att vara ledig hela lördagkvällen.

På söndag är jag ledig, och då är det inplanerat en resa till Ikea med mamma och min brors flickvän. Det ska bli så kul! Har längtat länge efter att komma dit, men har inte kunnat pga jobbet. Men på söndag är det dags!


Kvällsfika


Ikväll har jag bakat bröd. Blev riktigt gott! Tycker om hembakat bröd. Så mitt kvällsfika i dag blev nybakat bröd med en kopp te med vaniljsmak.


Tisdag morgon

Godmorgon!

I går var jag ledig från jobbet. Och jag lyckades göra lite nytta. Jag satt på körskolan någon timme, och så bokade jag körlektion. Det är min första, så är riktigt nervös inför det. Måste försöka köra lite hemma nu i veckan.

I går kväll mötte jag M på stan. Vi tog en härlig höstfika inne på ett cafe här i stan. Det var väldigt trevligt att sitta och bara prata. Det behövdes :) <3

Om en stund ska jag ge mig ut i regnet (med nytvättat hår, roligt) för att gå till frisören. Ska klippa mig. Efter det ska jag gå till körskolan en stund. Jag försöker lägga ner mycket energi på det...

Söndagkväll

Tiden har gått fruktansvärt segt här på jobbet ikväll. Nu är det bara två timmar kvar. Det är roligare att jobba de kvällar då det är fullt upp hela tiden. Men tyvärr så är ju inte alla kvällar så. Och på sätt och vis är det skönt också. När jag slutar vid elva så ska pojkvännen hämta mig, ska sova hos honom i natt. Så ska bara hem till honom och krypa ner i hans säng. I morgon har jag tänkt sitta på körskolan någon timme, sen får jag se om jag tränar också. Efter förra veckan då jag inte gjorde någonting, så måste jag försöka ta tag i allt igen. Hösten är verkligen inte min favorit årstid. Det finns ingen energi till någonting.



Lördagkväll och en favoritfilm

I går såg jag på en av mina absoluta favoritfilmer, Benjamin Button. Tyvärr så somnade jag bara, men det berodde på att jag varit uppe så tidigt och jobbat. 

 Jag vet inte vad det är med den filmen, men jag tycker så mycket om den. Den är bra gjord, bra skådespelare och bra historia. Kärlekshistorien i filmen är helt otrolig. Den är så vacker, och så omöjlig. Jag får tårar i ögonen bara jag tänker på det. Typiskt att jag var så trött igår kväll. Men, jag tänker se slutet så snart som möjligt. Det är så vackert... Och så sorgligt.




Lördag

Första uppdateringen på hela veckan. Har jag ens några läsare kvar? Jag har ingen bra anledning till varför jag inte uppdaterat. Jag har haft tid. Massor av tid. Dock ingen energi. Har varit så trött hela veckan. Antar att det är hösten och mörkret som gör det.

I dag jobbar jag i alla fall. Började sju i morse, och ska jobba till klockan tre i eftermiddag. Skönt att vara ledig ikväll. Men har inga planer direkt. Jag ska nog bara vara hemma med pojkvännen och ta det lugnt. Risken finns att jag somnar tidigt ikväll.

Nu ska jag fixa lite, sen ska jag smita ut i restaurangen och hämta frukost till mig. Hotellfrukost på jobbet är inte helt fel.


The proposal och hemmakväll

I går kväll hade jag först planerat att jag skulle gå på fest. Men efter att ha jobbat sent i fredags, sovit dåligt natten till lördagen, och jobbat tills klockan tre, så kände jag inte för det. Så istället tillbringade jag kvällen först med min familj. Vi åt middag och efterätt, sen åkte jag hem till pojkvännen. Vi tittade på film och hade myskväll istället.

Vi såg filmen The Proposal, som jag tyckte väldigt mycket om. En del har sagt att den är väldigt bra, andra att den bara är en i mängden av romantiska komedier. Visst kunde man ana hur den skulle sluta, men den blev inte mindre bra för det. Den var helt enkelt jättebra och jag vill se den igen.





RSS 2.0