Godnatt

Nu ska jag gå och lägga mig. Blir nog lite tittande på Sex and the city innan jag somnar. I morgon ska jag upp tidigt och hjälpa till och göra mig iordning inför kalaset. Pappa fyller år i morgon och jag på måndag, så i morgon är det fira födelsedagar som gäller : )

Godnatt!

Dagens låt

Lars Winnerbäck och Miss Li - Om du lämnade mig nu




Jag skulle vakna mitt i natten
och gå upp och ta en långpromenad
jag skulle låta blicken möta andra ögon
i en främmande stad
jag skulle inte ha så bråttom
med att träffa nån ny
jag har rätt mycket med mig själv
precis som du
jag skulle andas i det tomrum som blev över
om du lämnade mig nu

Jag skulle sitta på ett tåg mot Paris
och låta Stockholm va
jag skulle få den tiden över för mig själv
som jag sagt att jag vill ha
jag skulle unna mig att drömma
hundra mil genom Europa
om en främling
lika tillitsfull som du
jag skulle pröva mina läppar mot nån annan
Om du lämnade mig nu

jag skulle kunna leva utan den där blicken
som får mig ur balans
jag skulle sakna den där stunden som vi har
när vi till slut har blivit sams
jag kanske skulle söka upp
kontakter som jag tappat
som jag varit med
förut nånstans
jag antar det finns nån du skulle ringa
Om jag inte fanns

jag kanske skulle leta upp nån yngre
som en fjäder i hatten
det skulle bli för tomt om ingen fanns där
som värmde mig i natten
men jag skulle aldrig ha tålamod nog
att bli förstådd
ingen känner mig
så väl som du
jag skulle fastna i min ensamhet igen
Om du lämnade mig nu

Brist på energi

Jag har ingen energi i dag och märkligt nog känns det precis som att jag var ute och festade i går. Men det var jag inte. Jag tillbringade kvällen hemma hos Oscar. Vi tittade på film, dippade chips och åt choklad. Tyvärr var inte våra humör på topp. Ingen av oss var på bra humör. Han hade sina skäl till att vara lite nere, och vad jag hade för skäl... det har jag ingen aning om. Antar att jag får skylla på humörsvängningar i detta fallet. Somnade ganska sent, och vaknade tidigt med huvudvärk.

Dagen har forsatt med huvudvärk och trötthet.

När jag hör din röst

Härom kvällen läste jag ut När jag hör din röst. Det är den andra boken i den omtalade och populära serien Twilight.

När jag hör din röst tar vid där första boken slutar. Det är inga problem att komma in i boken och det dröjde inte länge innan jag var lika fast i den som jag var när jag läste första boken. Det blir som att man bara måste läsa och läsa, för att få veta hur det slutar.

När jag hör din röst är precis lika välskriven som första boken, men tyvärr innehåller den inte lika mycket av kärleken mellan Bella. Den handlar mest om Bellas liv.

Vill inte berätta för mycket så att jag avslöjar för mycket, men om du har läst den första boken tycker jag aboslut du ska läsa denna. Jag ska börja läsa på den tredje boken så fort jag får chansen.


Första dagen på jobbet

I dag var första dagen på jobbet. Själva arbetsplatsen är inte ny, har praktiserat där två gånger, men i dag var första dagen som jag verklige jobbade där. Så nu har jag tjänat pengar! Tjoho. Det är behövligt.

Jag var väldigt trött när jag gick upp halv sex i dag, och det var inte förrän vid nio tiden som jag började piggna till. Men det har gått bra i dag. Vet inte riktigt när jag ska jobba igen, det återstår att se.


Shopping och lunch med pojkvännen

I dag så har jag hunnit med lite allt möjligt. Började med att klippa mig, vilket var väldigt behövligt. Så nu ser håret fräschare och bättre ut. Nu behöver jag bara färga det, sen är det redo för bal och skolavslutning.

Efter klippningen så mötte jag pojkvännen på stan. Vi gick runt i lite affärer, sen åt vi lunch på en restaurang. Det var trevligt, och gott. Jag var på jakt efter ett långt halsband och hittade ett på Kappahl, köpte även ett linne inne på Breeze. Oscar köpte ett par snygga jeansshorts.

Nu ska jag gå och lägga mig, hoppas jag somnar snabbt så jag inte är allt för trött när jag ska upp tidigt imorgon.




Linne från Breeze, i en annorlunda förpackning.    Halsband från Kappahl

Ledig torsdag

I går var det ingen vidare bloggdag. Jag hade inget att skriva och kände inte för att uppdatera, så jag lät helt enkelt bli.

I går lämnade jag in min studieplan där lärarna har skrivit in alla våra betyg, så nu är alla mina betyg satta och det innebär inget mer pluggande för min del. Det känns väldigt bra måste jag erkänna. Nu i slutet av skolan var jag så trött på allt pluggande och allt man skulle göra, så är glad att det är över. Nästa vecka är det knappt något alls i skolan, bara någon klassdag och övning inför balen. Egentligen tycker jag vi lika gärna kunde ha slutat nästa vecka, för det finns inget att göra ändå.

Så i dag är jag ledig. Härligt. De senaste morgnarna har jag haft svårt att gå upp fast klockan varit närmare tio, har jag redan börjat vända på dygnet? Jag är rädd för att det kommer bli tufft att gå upp halv sex i morgon... Men, samtidigt så ser jag framemot att jobba första dagen på Ronneby Brunn så det känns ganska okej. Och sen är det helg. Jag längtar! I helgen ska vi ha kalas här hemma eftersom både pappa och jag fyller år i helgen, han på söndag och jag på måndag. Jag hoppas det blir trevligt.

Kvällens outfit

Nu ska jag gå och lägga mig och läsa i boken När jag hör din röst. Har inte så många sidor kvar så läser nog ut den ikväll.

Godnatt! : )




Tisdagkväll med lite myskläder. Byxor från Bikbok, linne från Gina Tricot och kofta från H&M.

Solning och träning

Eftersom min skoldag var avklarad väldigt snabbt idag så hade jag hela eftermiddagen ledig. Och då passade jag på att sitta ute i solen. Jag satte ute i drygt två timmar och läste, och bara kopplade av. Det var jättehärligt, och jag fick en del färg också. Så nu är jag inte riktigt lika blek längre.

Sen så cyklade jag en runda, blev den vanliga rundan på en mil. Det gick bra, och efteråt kändes det riktigt bra. Så ikväll ska jag bara ta det lugnt och göra ingenting. Sånna kvällar behövs ibland.

Nu ska jag tillbaka till tvn och fortsätta titta på Vänner, och mumsa på yoghurt med bär.

Godmorgon

Min tisdagmorgon kunde ha börjat bättre, det är inte speciellt kul att vakna med mensvärk. Men det känns ganska okej ändå. Glädjen över hur perfekt gårdagen var sitter kvar, och ute är det sol. Jag har inte speciellt mycket skola i dag, och efter det planerar jag att lägga mig i solen och läsa. Jag längtar!

Dagens låt

Hello Saferide - The quiz

Lyssna på texten, den är så söt på något sätt.



Ballottning och betygsamtal

Det är vad min måndag har bestått av. Har haft fyra betygsamtal, och alla gick bra. Det jag var mest nervös för var matten. Och det gick bra! Jag klarade provet så jag får godkänt i matte b. Det känns så bra. Trodde knappt att det skulle fixa sig, men det gjorde det.

Och i eftermiddag var det då ballottning. Tror inte ens jag behöver säga att jag var nervös när jag satt tillsammans med alla andra treor i aulan under lottningen. Det var hemskt. Bara att sitta och vänta på att höra sitt namn, och innerligt hoppas att det skulle bli bra. Och det blev det. Jag fick en väldigt bra baldejt. Jag vet vem han är och har pratat lite med honom eftersom vi har en gemensam vän. Han är trevlig och kan säkert bli en jättebra baldejt.

Det känns så bra att det löst sig både med matten och lottningen. Det här har varit en riktigt bra dag! Allt har faktiskt gått i min väg, förhoppningsvis gör kvällen det också.

Måndagar är ett jäkla sätt att tillbringa en sjundedel av sitt liv på, men en del av dem är väldigt bra : )

Nervös måndag

Det är så härligt väder i dag, och det är riktigt typiskt. Jag hade så gärna velat lägga mig i solen och läsa, eller bara ta det lugnt. Men eftersom min dag är så splittrad går det inte. Det är nackdelen med att bara ha någon vecka kvar i skolan, det blir aldrig hela dagar. Det blir bara någon timme här och där.

I dag började jag skolan vid tio, innan det hade jag betygsamtal i Religion A. Det gick bra. Och sen hade jag betygsamtal i Arbetsmiljö och säkerhet, det gick också bra. Sen så skulle jag inte ha lektion förrän vid ett, så jag cyklade hem. Och nu sitter jag här. Ska tillbaka till skolan vid ett och då är det psykologi, sen ballottning och betygsamtal i matte. Är lite nervös inför både balllottningen och betygsamtalet. Jag måste få en vettig kavaljer till balen, annars blir det bara kaos... Hjälp, vågar inte ens tänka på det. Och matten, jag måste få godkänt på provet.

Håll tummarna för mig i eftermiddag!

Dagens glass

Som egentligen är gårdagens glass. Igår kväll myste tillsammans med Oscar och glass. Vi mumsade på Ben and Jerrys Chocolate Fudge brownie. Den var riktigt god! Chokladglass med browniebitar, mums!


Shoppingbilder

I fredags var jag i Kristianstad med föräldrarna. Vi gick runt i affärer och åkte sen och tittade på valparna. Här kommer bilder på lite av det jag köpte.



                    Skor från DinSko                                               Skor från Ecco



           Jeansshorts från Bikbok                                       Skor från Dinsko

Valparna


Här kommer bilderna på valparna. De är nu drygt en vecka gamla. Och jättesöta : ) Fick tyvärr ingen bild där alla tre är samlade eftersom någon alltid var i en famn.



Godmorgon

Godmorgon!

Just nu sitter jag i Oscars kök och väntar på frukost. Han lagar omelett. Har bara smakat det en gång innan, och då minns jag inte om jag gillade det. Så det ska bli intressant, och förhoppningsvis gott.

Vad som händer sen i dag vet jag inte, kanske gå ut en runda. Vädret verkar vara ganska okej.


Shoppingdag

I dag har jag varit iväg hela dagen. Åkte vid tio i morse och kom nyligen hem. Jag har varit i Kristianstad och shoppat! Det jag var i desperat behov av var tre par skor, och tillslut hittade jag tre par. Så nu har jag skor till balen, studentdagen och till jobbet. Äntligen! Hittade även lite annat fint. Nu slipper jag oroa mig mer för det. Och på vägen hem så stannade vi hos en familj som har en fransk bulldog. Vi skulle titta på deras valpar som är en vecka gamla, pappan till dem är nämligan våran franska bulldog Charlie. Dem var så söta!

Eftersom jag har lite bråttom, ska försöka ta mig till pojkvännen så fort som möjligt, så kommer bilder på mina inköp och bilder på valparna antingen imorgon eller på söndag. Får se hur många kommentarer jag hinner svara på nu, annars svarar jag på resten när jag lägger upp bilderna : )

Ha en trevlig fredagkväll!

Godmorgon

I dag är jag ganska trött efter gårdagens studentfest. Men det är en ganska behaglig trötthet efter en lyckad kväll : ) Kvällen var trevlig med massa människor, drinkar och musik. Den avslutades sen med att jag låg i min säng och tittade på Sex and the city.

Nu ska borsta tänderna och ta bort gårdagens smink.

Kvällens outfit


Studentfest

Har haft fullt upp hela dagen, därav den dåliga uppdateringen. Och nu har jag inte speciellt mycket tid heller. Om en stund kommer en vän hit, och sen ikväll är det studentfest som gäller!

Förhoppningsvis blir det en bra kväll : )

Godmorgon

Egentligen är jag ledig från skolan idag, men pga ett dumt matteprov så måste jag dit vid tio i dag. Irriterad. Så därför hade jag väckning klockan åtta i dag, så jag skulle hinna äta frukost och så i lugn och ro. Redan halv åtta vaknade jag. Jag vaknade av att det regnade och åskade. Sommarens första åskväder. Låg kvar i sängen en stund för åskan verkade vara ganska långt borta, men helt plötsligt mullrade det jättemycket och hela mitt rum skakade. Då bestämde jag mig för att gå upp.

Nu väntar en cykeltur till skolan (förhoppningsvis regn och åskfri) och ett matteprov som jag måste klara. Ingen press... Sen så ska jag hem igen. Ska nog bara ta det lugnt i dag, har inget som jag direkt måste göra. Kanske sätta mig och läsa en stund? Är lite småsugen på att resna lite i mina garderober, får knappt plats med mina kläder. Sen ska jag faktiskt laga mat i dag. Och ikväll blir det nog studentfest.



Dagens låt

Jag är nog lite extra känslig i dag eftersom mitt humör inte är på topp, men jag får tårar i ögonen när jag hör denna låten. Den är så fin och full av känslor.

Cinderella - Steven Curtis Chapman




Skoltrött

I dag längtar jag väldigt mycket tills skolan slutar. Jag vill slippa allt pluggande och alla krav. Det är inte så mycket kvar nu, det mesta är väl avklarat egentligen. Men just det faktum att studenten är väldigt nära nu, gör att jag är totalt omotiverad till att plugga eller ens vara i skolan. Vad spelar det för roll om jag inte gör dem här uppgifterna, om jag inte kommer på den lektionen? Betygen är i stort sätt klara redan ändå. Just nu vill jag gå ut skolan väldigt mycket. Efter sommaren kommer jag säkert sakna skolan och den trygghet det gett, men nu vill jag bara strunta i det.

Och det som irriterar mig mest i dag är att jag trodde jag inte behövde räkna ett enda mattetal till. Men, tydligen så måste jag det. Så det är vad jag har gjort i dag, räknat matte. Och tittat på Vänner.



Tv tittande och träning

I dag jag inte gjort allt för mycket. Jag har varit i skolan en stund och tittat allt för mycket på tv. Ikväll såg jag premiären av Momma's boy. Det kan bli galet. Momma's boy är en realityserie om tre killar som ska dejta olika tjejer. Låter som ett helt vanligt program, men det som är speciellt med programmet är att killarnas mammor är med och engagerar sig i dejtandet. Som sagt, galet.

Det har regnat större delen av dagen, men ikväll blev det faktiskt riktigt fint vänder. Då gav jag mig ut på en cykeltur. Det var härligt, men tufft. Cyklade en mil på drygt en halvtimme. Om det är bra eller inte, det spelar ingen roll. Det viktigaste är att jag tränat lite. Känns så bra när man har tränat.

Nu tänkte jag gå och lägga mig, och läsa i boken När jag hör din röst.

Godnatt!

Dagens album

Hela förmiddagen har jag lyssnat på Green Days nya album. Det är flera år sedan jag lyssnade på dem, och jag är överraskad över hur bra dem faktiskt är. Det nya albumet 21st century breakdown är riktigt bra tycker jag. Texterna är bra på sitt "Green day sätt" och musiken är bra. Har ingen favoritlåt riktigt än, men Last night on earth och Last of american girls är riktigt bra.


Måndagmorgon och regn

Tidigare i morse vaknade jag av att det regnade ute. Det smattrade högt mot mitt fönster och jag kröp ihop under täcket, glad för att slippa ge mig ut i regnet. Jag behöver inte gå ut förrän i eftermiddag, och då har det kanske slutat regna. I vilket fall som helst känns det mer okej med regn då, än tidigt en måndagmorgon.

Vad jag ska göra i dag har jag ingen aning om. Har inga planer alls. Måste skriva klart ett arbete i Bransch och produktkunskap bara. Och så har jag en/två lektioner i eftermiddag.

Lördagkväll

Min lördagkväll tillbringade jag hemma hos Oscar. Vi tittade på Robinson och filmen Saving Private Ryan. Fast, jag såg inte hela filmen för jag slumrade till en stund. Det är så mysigt att ligga jämte någon man tycker om och sova.

Jag var sugen på något att mumsa på under kvällen, så jag köpte ananas och melon. Det smaskade jag på tillsammans med cashewnötter doppade i choklad. Mums!



Twilight

Jag tvivlar på att det finns någon som inte alls hört talas om Twilight. De flesta känner nog till både filmen och böckerna vid det här laget. Det finns fyra böcker i serien; Om jag kunde drömma, När jag hör din röst, Ljudet av ditt hjärta, Så länge vi båda andas. Jag har läst den första boken, och håller nu på med den andra. Det är fascinerande hur fängslande Stephenie Meyer skriver om kärlekshistorian mellan Bella och Edward.

Filmen Twilight tar sin början när Bella flyttar från Phoenix till Forks. Hela hennes liv vänds upp och ner när hon flyttar till sin pappa Charlie i den regniga staden Forks. Till en början hatar hon vädret, och att solen sällan skiner. De nya klasskompisarna trivs hon inte speciellt bra med heller, och sin pappa har hon en ganska stel relation till. Men så möter hon familjen Cullens. De är inte alls som de andra invånare i Forks, och Bella lockas av deras annorlunda sätt. Hon lockas speciellt av en i familjen, Edward. De möts på deras gemensamma biologilektion, och där tar kärlekshistorien om Bella och Edward fart.

Jag vill inte berätta för mycket om filmen och handlingen. Men den är väldigt sevärd. Jag såg den första gången på bio, och jag var helt fast. Skådespelarna är otroliga och man lever sig verkligen in i handlingen. Filmen kretsar kring kärleken mellan Bella och Edward, men det är allt annat än en vanlig kärlekshistoria. Den är bokstavligt talat på liv och död.






Min fredagkväll

Det blev ingen vidare uppdatering i går. Efter skolan stack jag hem  och då fick vi besök av bror med familj. Sen på kvällen kom Oscar och hämtade mig. Kvällen tillbringade jag hemma hos honom, mumsandes på mörk choklad och tittandes på Twilight.



          Min brorsdotter Cindie

Godmorgon

Kom i säng ganska sent i går, och trots det låg jag och läste en stund sen. Boken är så spännande att jag bara vill komma längre och längre i den. Är nyfiken på hur allting går. Har du inte läst böcker i Twiligt serien om Bella och Edward kan jag verkligen rekomendera dem. Man blir helt fast.

Nu har jag ätit frukost och gjort mig iordning, så snart ska jag cykla till skolan. Det är ingen jobbig dag i skolan egentligen, har bara två lektioner. Det jobbiga är bara att lektionerna är med fyra timmars mellanrum. Behöver jag säga att jag inte gillar mitt schema just nu?



      Soluppgång från mitt fönster

Kvällsfika med en vän

Jag har haft en väldigt trevlig kväll. Efter ett möte i skolan om studenten mötte jag Hanna i stan och vi gick till Jekyll and Hyde. Där satt vi sen i ett par timmar. Pratandes, skrattandes och smaskandes på varsin god chokladkaffe. För er som inte känner till det så är det kaffe, mjölk och chokladsås. Jag vet, det är en märklig blandning. Men det är gott! Det är så härligt att sitta och fika i lugn och ro med någon man tycker om.



Dagens låt

Snow Patrol - Crack the shutters.


Parfymtips

För någon månad sen köpte jag en ny parfym, som jag tycker extremt mycket om. Jag har inte fastnat för någon parfym innan, men denna passar mig väldigt bra tycker jag. Jag pratar om Escada Ocean Lounge, som är årets sommardoft från Escada.

  • Toppnot - frostnupen Litchifrukt
  • Mellannot - Jordgubbsmaräng och violsorbet
  • Basnot - Vanilj


Torsdag den 14 maj

Min torsdag började med tidigt uppstigning, allt för tidig för min kropp. Jag hade behövt lite mer sömn känner jag. Men eftersom det var dags att redovisa om praktiken så var det bara att tvinga sig själv till skolan. Redovisningen gick bra, och nu är allt som har med praktiken avklarat. Nu väntar jag bara på ett betyg.

Eftersom mina lektioner är extremt utspridda över dagen, så väntade en fyra timmars lång rast efter redovisningen. Så jag bestämde mig för att cykla hem. Nu har jag precis kollat runt lite på internet, och ska ta tag i ett skolarbete. Snart är det dags för lite tv-tittande (bara för att det är så himla bra program som visas mitt på dagen en torsdag) och ett par rostade mackor, som givetvis består av mörkt bröd eftersom jag anstränger mig för att äta nyttigt under veckan. Hitills har det gått väldigt bra. Ikväll däremot tänker jag njuta av en såkallad Chokladkaffe på ett fik här i stan tillsammans med en vän. Man måste få njuta av livet ibland : )



Godmorgon

Vaknade av att telefonen ringde här hemma halv åtta i dag. Lite irriterande eftersom jag är ledig i dag. Jag försökte somna om, men det gick inte. Så det var bara att stiga upp. Det är lika bra egentligen, för då kommer jag igång med pluggandet. Jag har faktiskt redan skrivit lite om praktiken, och ska fortsätta nu. Sen tror jag att jag ska ut och cykla en runda. Det är fint väder, det blåser lite väl mycket bara.

Min tidiga morgon började jag med en god frukost. Naturell yoghurt, hemmagjord musli och bär. Mums!


Lite shopping

Jag var nere i stan en runda i dag och gick till Kicks. Det är något av en favoritaffär för mig. Jag är svag för alla bodylotions och alla småsaker som finns där. I dag köpte jag bland annat en mascara, var i stort behov av en ny. Tänkte först köpa den vanliga, men blev så nyfiken på att testa någon ny. Så det blev Maybellines omtyckta The colossal. Någon som testat den? Jag köpte även ett nytt nagellack från Mavalas sommarkollektion, som redan sitter på mina naglar. När jag gick därifrån hade jag även ett doft prov med mig på Naomi Cambells nya parfym.





Dagens outfit

I dag tänker jag bjuda på en bild på mig. Ni får ursäkta det lite halvgalna leendet.




Tröja från H&M, jeans från Gina Tricot

APU rapport

I eftermiddag roar jag mig med att skriva en sorts rapport om min praktik. Det är det här jag hatar med praktik, att det är massa man ska utvärdera och skriva om. Jag vill bara få det avklarat.


Måndag kväll

Måndagar är inte kända för att vara den bästa dagen på veckan, men min måndag har varit bra. Lugn och med trevligt sällskap.

Började dagen med att prata lite om mitt projektarbete inför tvåorna, sen lunch tillsammans med en vän. Sen när hon åkte från skolan så ringde Oscar. Vi träffades en stund, sen var det dags för mig att springa till min mattelektion. En lektion där jag borde varit mer aktiv med tanke på det nationella provet som är imorgon. Men det får bli som det blir. Jag är av åsikten att matte inte gå att plugga in kvällen innan, antingen så kan man det eller inte.

Min kväll har hitills bestått av lite tv tittande och lite läsning av bloggar. Och så har jag druckit varm choklad.



Funderingar

En del saker kan man inte riktigt förstå. Det spelar ingen roll hur mycket man funderar och tänker på det, det går inte riktigt att förstå. Jag har svårt att förstå det som har hänt. Och ändå har det inte det minsta med mitt liv att göra egentligen.

Igår fick jag veta att en kille hade tagit sitt liv förra veckan. Jag kände inte honom, och vet inte ens vem han var, men ändå har händelsen varit i mina tankar sen igår när jag fick veta det. Det är inte ovanligt att unga människor tar sitt liv, det händer tragiskt nog allt för ofta. Men det är när det händer i ens egen närhet som man reagerar som starkast. Den här killen hade tagit sitt liv genom att hänga sig i ett träd. Trädet står ungefär ett par hundra meter från mitt hus. I skogen där jag lekt som liten, och i skogen som jag ofta springer i nu. Det blir plötsligt så nära inpå. Och jag kan inte låta bli att fundera på hur jag hade reagerat om det varit jag som hittade honom. Hur skulle man reagera på en sån situation? Skulle man ens förstå vad som hänt? Jag vet inte.

Igår kväll hade jag svårt att somna. Jag låg och läste en stund, sen försökte jag sova. Men jag kunde inte sluta tänka på det, och bilderna jag fick framför ögonen var hemska. Jag förstår det inte. Det här med livet och döden, det är så... extremt. Ena sekunden lever man, för att i nästa slutat existera.

Ursäkta detta inte speciellt upppiggande inlägg och funderingar, men behövde bara skriva av mig lite.


Helgen

Jag har varit ganska upptagen under helgen. Min fredag har jag redan skrivit om, så nu tänkte jag lite kort berätta om resten av min helg. Sen så ska jag nog gå och lägga mig, tänkte lägga mig och läsa lite i någon bok. Eller så blir det titta på tv som vanligt. Kanske se slutet på VM finalen i ishockey.

Lördagen
började med lite frukost, sen gick jag och la mig igen. Var så jäkla trött och kände mig snurrig. Tittade på ett par avsnitt av Sex and the city när jag låg i sängen. Sen tvingade jag mig själv att gå upp, så jag skulle hinna duscha innan praktiken. Och då fick jag för mig att springa en runda. Så jag gjorde det innan jag tog en dusch. Sen så gjorde jag mig iordning och åt lite mat innan jag stack till praktiken. Det var sista dagen på hotellet i går. Och jag ville inte gå därifrån på kvällen! Det var så jäkla härlig stämning där, och det hände en massa saker. Eller vad sägs som uppträde med bröderna Rongedal, massa gäster och en flygplansbesättning med 15 fransmän/kvinnor, varav mer än hälften av dem var unga, snygga piloter? Detta i kombination att arbeta med roligt folk, kan det blir mycket bättre? Så jag fick mer eller mindre tvinga mig själv att gå därifrån.

Men det är jag glad att jag gjorde. Oscar stod utanför och väntade på mig. Blev väldigt glad att se honom, har inte träffats sen i tisdags. De fem minutrarna i onsdags då han körde mig räknas inte. Inte konstigt att jag blev lite smågalen sen på kvällen i hans närheten. Han hade köpt choklad till mig som jag mumsade på sen i min säng med honom som sällskap. Kärlek. Tyvärr så var jag väldigt trött, så jag somnade lite tidigt...

Söndagen har jag tillbringat i min säng. Det kan vara lite tråkigt att ligga i en säng en hel dag, men inte när man har så underbart sällskap som jag haft hela dagen.

Och nu saknar jag dig.

Fredag den 8 maj

Min fredag bestod först av lite skola. Hade ingen vanlig lektion, bara redovisning och betygsamtal. Redovisningen gick ganska bra, betygssamtalet gick jättebra. Jag fick mvg på mitt projektarbete! Visst, jag är nöjd med mitt arbete men jag trodde inte att jag skulle få så bra betyg. Men det är roligt : )

Efter skolan träffade jag min shoppinggalna vän Martina.  Vi gick till Andra våningen och åt varsin varm baguette med sallad. Det var trevligt. Sen så gick vi runt i lite affärer, för min del mest i jakt på en present.

Fredagskvällen tillbringade jag hemma. Jag åt choklad, läste tidningar och tittade på hockey. Det var väldigt härligt med en fredagskväll med bara mig själv som sällskap : ) Det behövs ibland.


Chokladcravings

Jag är extremt sugen på choklad ikväll. Jag vill ha! Men jag har bestämt mig för att låta bli att äta det idag. Jag har varit så jäkla onyttig en period nu, jag måste försöka skärpa mig. Äta gott på helgen, och på vardagarna försöka undvika det. Sista veckorna har varit kaos. Nu har jag klarat två dagar där jag inte har ätit något onyttigt alls. Tjoho!

Men jag är sugen.


Änklingen

För ett par veckor sen la jag upp vad jag skrivit om boken En sorts kärlek. Och eftersom jag inte har något bättre för mig ikväll kommer här vad jag tycker om uppföljaren, Änklingen.

I natt läste jag ut boken Änklingen, av Ray Kluun. Änklingen är fortsättningen på En sorts kärlek. Uppföljaren tar sin början när Stens fru ska begravas, och i slutet befinner de sig i Australien.

Boken var bra, men inte alls lika gripande som den första. Precis som den första boken är Änklingen helt verklighetsbaserad och skriven av huvudpersonen själv. Den stora skillnaden mellan böcker är att denna inte innehöll lika mycket kärlek.

I den första boken växer kärleken fram hela tiden, och i slutet förstår man hur mycket han älskar sin fru, trots allt han gör. Men i denna... där flippar han bara ur totalt. Den slutar visserligen lyckligt och under resans gång inser han att kärleken till hans dotter räddar honom. Men han är verkligen en idiot genom större delen av boken. Har man läst den första boken, borde man läsa den andra bara för att se hur det går. Och det slutar ju bra. I dagsläget så lever mannen tillsammans med kvinnan som han hade ett förhållande med innan, och de har två barn tillsammans.


Torsdag den 7 maj

Det gick bra att komma upp i morse, trots att jag inte sovit så mycket. Vet inte varför, men jag har haft svårt att somna hela veckan. Tankarna bara snurrar och jag kan inte riktigt koppla av. Så det var inte så konstigt att jag var trött halv sex i morse. Men, jag steg upp. Och jag cyklade till praktiken.

Det har varit att göra hela dagen i dag. En del bokningar och mycket utcheckning. Och så kom det en stor konferens i dag som skulle checka in. Så tiden gick fort. Och när jag skulle gå därifrån i dag kändes det både väldigt skönt, och tråkigt. Nu är det bara lördag eftermiddag kvar, sen är praktiken helt slut. Känns mer eller mindre som att den slutade i dag eftersom jag sa hejdå till de flesta. Och visst är det märkligt att man ibland ändrar uppfattning om en människa efter ett tag? Men det är positivt, och roligt. När jag träffade hotellchefen första gången i höstas, när han började där och jag praktiserade förra omgången, då tyckte jag inte alls om honom. Och i början av denna praktikperioden hade jag kvar den inställningen till honom. Men, nu tycker jag han är riktigt rolig. Han är speciell, men en härlig människa på något sätt.

Ikväll ska jag förbereda min muntliga redovisning imorgon, och ta en lång och härlig dusch. Sen blir det nog lite tittande på hockey.





Onsdag den 6 maj

Nu har jag precis suttit och planerat in lite i min kalender. Men det känns ändå som att jag inte har koll på någonting. Det händer så mycket just nu. Det är jobbigt när man känner att man inte har koll. Kanske är för att jag är trött.

Min dag har varit bra. Förmiddagen bestod av att bara ta det lugnt, och vid två började praktiken. Började med att prata med mitt handledare om min praktiktid, och sen kom min lärare på besök. Jag fick väldigt bra omdömmen och så : ) Tiden gick fort i dag också. Har varit att göra hela tiden. Är skönt när det är så. Hoppas att morgon dagen flyter på lika bra. Sen är det bara en dag kvar på praktiken. Valde att vara ledig en torsdag för ett par veckor sen, och istället jobba på lördag. Vill se hur det är då med weekendgäster. Det är lite skillnad på det och affärsresenärer.

I morgon slutar jag vid 14, och då måste jag förberedda min muntliga redovisning i religonen på fredag. Vill bara få det överstökat. Det, och alla andra måsten som är just nu.

Nu ska jag försöka ta mig i säng, ska upp vid halv sex i morgon...

Mys och Ben and Jerrys

Det blev ingen mörk choklad för min del ikväll. Det blev istället mys med pojkvännen och Ben and Jerrys. När han kom hit ikväll hade han blommor med sig till mig, och en bok som jag velat ha länge. Han är söt.

Och i dag är det två år sedan vi blev tillsammans : ) Kärlek.





Tisdagen den 5 maj

I dag är mitt humör inget vidare. Praktiken har gått bra, har inte varit några större problem. Dagen har gått fort. Allt har flytit på bra egentligen. Men mitt humör är inget vidare i allafall. Det kanske beror på det trista vädret idag och att jag började dagen med att cykla i ösregn? 

Jag vill bara gå och lägga mig i min säng. Krypa ner under täcket och äta mörk choklad ikväll.


Måndag och shopping

Min måndag började med att jag vaknade av väckarklockan vid kvart i åtta. Har sovit lite dåligt i natt så det var lite tufft att stiga upp. Just då hade jag hellre legat kvar i sängen. Men, jag steg upp och började dagen med en dusch.

Hade bara en lektion i dag, typ... Den bestod av att en deltidsbrandman pratade om brand och så, sen så fick vi släcka elden på en docka. Det var en intressant lektion. Egentligen borde man ha mer information om brand och första hjälpen, för att ständigt uppdatera sig. Det är väldigt viktiga saker att veta, men samtidigt så är det lätt att glömma bort det. Frågan är hur man skulle agera om man hamnade i en situation där man bör göra någonting. Vill inte ens tänka på det...

Min dag fortsatte med att jag mötte Martina för att åka till Kna och shoppa. Så större delen av dagen har jag gått omkring i affärer. Det har varit en väldigt trevlig dag! Vi började med Gina Tricot, MQ och en skoaffär. Sen så behövde vi lite mat så gick till Waynes Coffe. Där åt vi toast. Deras toast är mums. Och icetea. Hade totalt glömt bort hur gott, och somrigt det är.

Efter lite lunch fortsatte vår shoppingtur, och då var det H&M som gällde. Sen fortsatte vi vår jakt på skor, som tyvärr inte var speciellt lyckad. Varför finns det inga snygga balskor, med låg klack? Det gör verkligen inte det. Alla är typ 10 cm klack, som är en halv centimeter bred. Jag vägrar gå runt i sånna skor en hel kväll igen! Jag måste verkligen hitta skor till balen och studenten nu. Det börjar bli lite ont om tid.

Jag hittade inga skor i dag, men jag köpte tre klädesplagg och lite andra saker. 



       Linne från Gina Tricot                                        Tröja från H&M




Söndag kväll med varm choklad

Sitter här nu med en kopp varm choklad. Mums! Min söndag har varit ganska tråkig faktiskt. Har inte gjort någonting alls känns det som. Men det är väl ofta så söndagar ser ut. Och kanske så dem borde se ut.

Min helg har varit bra. Jag har tillbringat större delen av den med Oscar. Det har varit väldigt härligt. Vi har gjort lite allt möjligt. På Valborg så var det fest, trevligt. Sen så har vi lagat mat, varit på bio och bara umgåtts.

När vi var på bio såg vi X-men origins Wolverine. Eftersom jag inte sett någon av X-men filmerna var jag lite skeptisk till det, men ville ändå se den. I fredags skulle vi se på X-men ett, men jag somnade. Det var inte det att den var så dålig, jag var bara helt enkelt trött efter en natt med för lite sömn.

Men bion var bra. Den överträffade mina förväntningar. Den innehöll lite kärlek, och då kan jag se de flesta filmer. Förutsatt att det är bra skådespelare. Och det var det nu. Bland annat Hugh Jackman som är riktigt bra. Jag tillhör inte dem som helst ser på en action film, men den var faktiskt bra. Och lite sorgsen måste jag erkänna. Vet inte om jag tyckt lika mycket om den om jag hade sett den hemma, för film på bio blir alltid lite bättre. Det blir mer upplevelse av det helt enkelt. Men den var bra : )






Fredag den 1 maj

Det är verkligen den första maj redan. Tiden har gått fort. Det känns som att det var nyligen som jag klagade över det mörka och kalla vädret. Men det är ett tag sen nu. Nu är det ljust ute länge, och soligt. 

I går kväll var det grillfest. Det var trevligt. Ganska mycket folk och bra stämning. Det var en lyckad kväll helt enkelt. 

I morse mådde jag dock inget vidare. Men jag får skylla mig själv. Det blir lätt så när alkohol varit inblandat. Men jag lyckades ta mig upp ur sängen, och jag gick och köpte frukost tillsammans med Oscar. Det blev nybakade frallor och apelsinjuice. Mums!

Nu ska jag avsluta här och åka hem till mig, sitter hos Oscar nu. Ska hem till mig och ta en dusch. Sen blir det myskväll med naturgodis och lite chips. Ångrar dock mitt köp lite, eftersom jag hade velat ha mer choklad. Jag tycker verkligen om choklad. 

Hejs!






RSS 2.0